top of page
Search

Verschil in verlangen 3: Het gesprek

Praten in je relatie: Communicatie is de sleutel tot een goed seksleven. Maar hoe praat je over een onderwerp wat zo gevoelig ligt? Daar zijn wel een paar spelregels voor nodig.

Begin het gesprek

Benader de ander altijd vol respect. Wees in een gesprek niet verwijtend, maar belangstellend naar elkaar en luister altijd goed naar wat de ander je te vertellen heeft. Onderbreek je partner niet in zijn/haar verhaal.

Herinneringen ophalen, nieuwe maken

Samen erover praten zal al als een grote opluchting voelen en zal de zwaarste emotie weghalen. Begin het gesprek positief door eerst te benoemen wat je fijn vindt aan elkaar en in de seks. Praat voor een stukje verbondenheid met elkaar over hoe jullie relatie begon. Haal herinneringen op van die intense eerste kus en vrijpartij.

Wat speelt er bij jullie samen?

Zijn er zorgen of gezondheid, heeft ze pijn bij vrijen of hij potentie-zorgen? Besluit dit samen aan te pakken.

Het zal jullie enorm goed doen het gevoel te geven en ontvangen dat jullie er samen voor staan, er voor elkaar zijn en je het niet alleen hoeft te verwerken.

Onderzoek de oorzaak

Ga samen opzoek naar een mogelijke oplossing voor het probleem. Wist je dat zelfs veel medicijnen negatieve invloed hebben op je seksleven? Medicijnen kunnen een enorme aanslag zijn voor zowel je libido als je erectie. Helaas hoor je deze bijwerking vaak niet vooraf van de arts zelf.

Doorbreek het patroon

Heb jij of je partner moeite met vertrouwen? Is jullie seksleven eentonig geworden of hebben jullie zelfs een lange tijd geen seks meer gehad met elkaar?

Het is moeilijk om die patronen in je eentje te doorbreken. Sta allebei open voor verbeteringen op dit vlak. Door elkaar aan te moedigen en moeite voor elkaar te doen zorg je ervoor dat jullie letterlijk weer meer oog voor elkaar krijgen.

Gedachtenlezen kunnen we niet allemaal

Niet iedereen heeft een glazen bol of een derde zintuig. Weet dat je partner niet kan weten wat er speelt zolang jij je lippen dicht op elkaar houdt.

Spreek uit wat je denkt en voelt. Zeg hardop wat voor jou fijn en opwindend is en wat niet.

Verwijt en spijt

Verwijten werken averechts, ondanks dat je die neiging kan voelen: niet doen! Kom juist met een idee, oplossing of motivatie, waarop de ander op een positieve manier kan reageren.


Na zo’n intens gesprek is goedmaakseks wel een heerlijke aanrader.


432 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page